Share this page
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on VKPin on PinterestShare on TumblrEmail this to someone

Thesign

Author:

Daniela Magni, Eleonora Fanesi & Barbara Mancinelli

Cross Design Trend:

Peaceful

Daniela Magni
Born in October 9th 1992 in Ancona. Recent graduated in Building Engineering at Polytechnic University of Marche. Currently she is working in an office that deals with recovery of buildings and she is attending a specialization course in energetic certifier technician. Previously, she has collaborated with  an  office  for the study of structural  and  architectural design.

Eleonora Fanesi
Born in January 26th 1992 in Ancona. She is a last year student of a dual master degree in Architecture and Building Engineering at Polytechnic University of Marche. During her studies she took part in several study activities and workshop such as Villard 16 and ILS-Summer school in Alghero. She worked as an intern in iGuzzini in Recanati from January 17 to March 17.

Barbara Mancinelli
Born in August 28th 1992 in Chiaravalle. She is a last year student of a dual master degree in Architecture and Building Engineering at Polytechnic University of Marche. During her studies she took part in several study activities and workshops such as Villard 17 and IAH_winter 14 in Rome. She took part to some competitions about interior design.







The project is born from a will to create a single space, as much accessible as possible, where the subdivision of the different rooms is made from an iconic, single clad wall, differentiating from the  rest  of  the loft, becoming the project’s distinctive sign.
With the insertion of this wall, living room and kitchen become separated from the bedroom and its wardrobe, resulting an open spaces which still guarantee privacy and  discretion.
Thanks to the selected colors and furnishings, which essential forms confer a quiet sensation, a minimalist and cozy environment is formed, recalling all the features of PEACEFUL, the trend to which this project is inspired from.
The loft is located inside the New Caesar Gallery, and the project is based on the need to integrate sophisticated solutions for the design of walk-through spaces, permitting to highlight the proposed solutions.







Layers – Blank00
Tecnolito – Perla
EIKON – Titanio
EIKON – Titanio Comp.A
Tecnolito – Flint
Tecnolito – Bay
EIKON – Grafitis